Muutokset eivät takaa menestystä

Kovacsin tärkeimpiä painopisteitä ovat tasapainon saaminen, kehysten osaaminen ja tunnistettavan tyylin valinta.

Päätelmien sijasta

Muutokset eivät takaa menestystä. Kroatian valmentajalle seuraava kausi on todellinen lakmuskoe. Vaikka jokainen odottaa suurta juonittelua vuoden 2019/20 kaudelle, jotta voisimme katsoa Realia tai Interia, olen hyvin kiinnostunut siitä, mikä on nykyaikaistettu Baijeri.

”Hopea salaattikulho” -kilpailu ”Borussian” kanssa tulee olemaan uskomattoman kiehtova, koska myös kimalaiset toimivat hyvin markkinoilla. Vielä mielenkiintoisempi – miten “ennätysmiehet” esiintyvät Mestarien liigassa. En tahdo muistuttaa: Kovac on vahva kupin valmentajana, eli lähtöisin. Ennakointi on kiittämätön tehtävä.

Olen varma, että vaikka Bayern pysyisi ilman palkintoja, se on mielenkiintoista katsella häntä. Mutta odotamme jännittävää kilpailua …

Aikaisempi kausi on pitkä, ja uusi arvaamaton sukellusvene vetää lähemmäs. On aika arvata, kuka johtajat ovat hämmentyneitä ja kuka ehdottomasti voittaa otsikon. Mutta miksi arvaa? Tiedämme jo. Liverpool on mestari. Rehellisesti.

Jo tällä kaudella “Liverpool” joutui ottamaan omat – 30 (!) Vuotta on kulunut viimeisestä voitostaan. Nyt – heidän vuoronsa.

Kokemus

Vuoden 2018/19 kaudella Liverpool menetti vain yhden pelin, mursi pisteiden ennätyksen, teki enemmän kuin muut ja menetti enemmän kuin vain yhden joukkueen. Kaikessa mielessä puhumme mestaruuden kokoonpanosta.

Pieni näppylä täällä ja sileä siellä, ja saat voittamattoman joukkueen, joka kääntää kenenkään voitot. Ehkä sinun pitäisi ajatella vähemmän kuppeista – sekä kansallisista että eurooppalaisista.

Viime kaudella Jürgen Klopp osoitti koko Euroopalle, että hän ansaitsee tulla maailman parhaiksi valmentajiksi. Ja hänen lähestymistapa jalkapalloon sopii täydellisesti brittiläisen jalkapallon kanoneihin. Ei vain sitä – hän kasvattaa kaikkea, mitä Liverpool oli kuuluisa aiemmin. Esimerkiksi hänen johdollaan pelaajat tulivat ystäviksi ja muuttuivat todelliseksi joukkueeksi.

Klopp hitaasti, hitaasti muutti Liverpoolia ja vahvisti sitä johtavien toimijoiden kanssa. Jos joku pystyy vihdoin korottamaan “punaisen” ensimmäiselle riville, se on hän.

Rate this post