Gareth Bale skulle aldrig lämna Real Madrid insisterar agent

Gareth Bale s agent, Jonathan Barnett, har sagt att framsidan aldrig var nära att lämna Real Madrid i sommar och att han hoppas kunna stanna kvar på Bernabéu för resten av sin karriär.

Manchester United var länkad med 26-åringen men Barnett avskedade rykten. “Han var ingenstans nära att lämna, det var allt dumt Unibet vadslagning på nätet pappersprat”, sa han. “Han är väldigt glad i Real Madrid och förhoppningsvis kommer han att stanna kvar för resten av sin karriär.Han älskar det där och det går bra för honom. ”

Bales £ 83,5m överföring till Real från Tottenham förblir världsrekordavgiften för en spelare och Barnett tror att han kommer att förbli den Unibet dyraste spelaren för en tid . “Du har [Cristiano] Ronaldo, som kommer till slutet av sin karriär, och [Lionel] Messi också,” tillade han, på Soccerex-konferensen i Manchester. “I Spanien har de klausuler som kommer ut och ange hur mycket du måste betala [för att bryta ett kontrakt], så för tillfället är han den mest värdefulla och det kommer att ta ett tag innan någon bryter den. “Barnett också kommenterade den botched sena Unibet dragningen Real gjord för United målvakt David de Gea.Trots att det var intresset för Spaniens internationella i flera månader var ett erbjudande inte accepterat förrän änkans Energybet spelbolag på nätet sista dag och på grund av administrativ hicka var pappersarbetet inte färdigt i tid.

Det ledde i sin tur till att konspirationsteorier som tyder på att Real hade gjort så mycket syfte för att underteckna målvakten gratis när hans kontrakt löper ut nästa sommar, men Barnett anser att det finns en förskjutlig Energybet uppenbar förklaring.

“Det var en komplett rubbning” sa. “Jag tror inte att det finns någon Machiavellian plot, jag tror bara att någon har gjort ett dumt misstag. Det är den pojke som lider. Jag vet inte vem som ska skylla men det är verkligen inte spelaren. “Barnett var också upptalad på den Energybet bredare bukten i finanser mellan Europas toppklubbar och resten.När han frågades om gapet mellan rika och fattiga sa han: “Och så borde det vara. Du kan inte ta med en spelplan nivå, för om du har Man United som spelar framför 80.000 vill de se de bästa spelarna i världen. Om du sätter Hartlepool i samma stadion kommer ingen att vända sig för att se den. ”

Agenten fortsatte att kritisera överföringssystemet, förespråkade en avskaffande av fönstren för att göra ett helt år marknadsföra. “Dessa människor som gjorde reglerna, som jag tycker är helt olagliga, vet de inte vad de pratar om,” sa han. “Fifa läser rubriker och tycker att vårt huvudsakliga jobb är att gå ut och mäklare en affär för en klubb. Jag vet inte vem de reglerna är gjorda för men de är inte gjorda för fotbollsmedlemmar eftersom de verkligen inte vet vad vi gör för att leva. “

Rate this post