De unge spillerne som kunne forynge Antonio Conte’s Italia ved Euro 2016

Med to kamper igjen å spille – hjemme til Norge og bort til Aserbajdsjan – Italia sitter oppe på Gruppe H med fremgang til neste sommerfinale i Frankrike, men helt sikkert. Likevel mandag morgen tok de italienske avisene mer en følelse av lettelse enn Unibet potensielt kontinentalt overherredømme. “Det er nesten ferdig,” stønnet Tuttosport. “To skritt framover,” hevet La Gazzetta dello Sport. Tydeligvis er tilliten til Conte menn ikke særlig høy.

Conte’s oppdrag som nasjonal leder har vært noe annet enn en jevn tur. Hittil har hans tid i det varme setet involvert ferske kampfestnings påstander, dødstrusler og kontroverser over hans beslutning om å ringe til utenlandsfødte spillere.Kritikere har Unibet beklaget teamets manglende evne til å drepe av svakere motstand og mangel på ungt talent som kommer gjennom.

Conte har adressert de taktiske bekymringene ved å endre formasjoner, og avslutter hans faste opptreden med en 3-5-2 oppsett i en 4-3-3-oppstilling. Spørsmålet om ungt talent forblir imidlertid. Conte har økt øksen på flere underpresterende medlemmer av Italia-truppen etter at de hadde dårlig opptreden ved VM i 2014, da de ble slått ut på gruppespillet, men mens han viste en grad av hensynsløshet, ble hans oppringer har vært ganske risikofil, med liten tro Unibet beste odds bonus plassert i den uprøvde.

Det er fortsatt tid for Conte å endre dette før Euro 2016. Det unge talentet eksisterer absolutt, den eneste usikkerheten er om vokal coach vil bruke den.Conte s Italia er stillestående og har behov for foryngelse. Skulle han ønske å åpne døren for nye ansikter, er det flere ubesvarte spillere som er villige og i stand til å gjøre oppgangen. Her er fire av dem.Domenico Berardi: 21, omvendt vinger, Sassuolo Facebook Twitter Pinterest Domenico Berardi spiller for Sassuolo Unibet mot Napoli. Foto: Elisabetta Baracchi / EPA

En slank og elegant angriper med skummel fotverk og en trygg berøring, Domenico Berardis mange tekniske ferdigheter, betyr at hans fortsatte Energybet velkomstbonus odds utseende i Sassuolo grønn og svart er en liten overraskelse.Det var med Emilia-Romagna-antrekket som Berardi først brøt gjennom som en twinkle-toed tenåring, og det er med dem som han forblir, til tross for en målskivespor som selv greats ville misunne.

Har stjernespillet I Sassuolos kampanje fra Serie B i sesongen 2012-13 har Berardi akklimatisert seg til toppklasse omgivelser med Energybet bemerkelsesverdig komfort, og treffer dobbelte figurer i hver av sine to første Serie A-kampanjer.Faktisk, han nådde 30 målmarkeringen raskere enn noen i det siste halvåret av Serie A fotball, foran Roberto Mancini, Francesco Totti, Roberto Baggio og Alessandro Del Piero.

Berardi har trives som en omvendt vinger på høyre side av en Energybet fronttrident i Sassuolo-treneren Eusebio Di Francescos favoriserte 4-3-3-system på klubbnivå, og han kunne påta seg den nøyaktige rollen som gir stor effekt på internasjonalt nivå hvis Conte fortsetter med det samme system. Stephan El Shaarawy spilte beundringsverdig som den venstresiden vendingen mot Italia mot Bulgaria på søndag kveld, og Berardi kunne ganske passende innspill på den motsatte flanken, noe som gir flair, innadgående snitt og ytterligere måltrussel.Alternativt kunne han like lett spille bak en ensom senter fremover som en annen striker. Unlessio Romagnoli: 20, sentral forsvarer, Milan Facebook Twitter Pinterest Alessio Romagnoli spiller for Italia U21-laget. Foto: Silvia Lore / NurPhoto / Corbis

Den italienske fotballens stolteste tradisjon ligger i sin uopphørlige produksjon av defensive talent i verdensklasse. Når det gjelder harde hardt menn, har Azzurri alltid vært dekket av likeså Claudio Gentile og Fabio Cannavaro, mens de også har gjort krav på mer enn deres rettferdige andel av stilige ballspillere, som Gaetano Scirea og Franco Baresi. I dag har Italia to sentrale forsvarere som er i stand til å kombinere den hensynsløse med den tekniske i Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci.Det er klart at Alessio Romagnoli har mye å leve opp til.

Den 20 år gamle midtveien kom nylig til Milan for € 25m, etterlot Roma etter en imponerende stave på Sampdoria i sesongen. Ved å gå gjennom dørene i Milanello, ble Romagnoli gjenforenet med sin tidligere trener i Sampdoria, Sinisa Mihajlovic, som hadde gjort det til en prioritet å bringe ungdommen med ham til San Siro. Hans signering kom på baksiden av en lang forfølgelse, noe som viser hvor høyt Romagnoli er vurdert. Romagnoli har en raffinert venstre fot som gjør at han kan spre seg ut fra ryggen med ujevn nøyaktighet. Mens en effektiv ball spiller er hans primære kvaliteter av rent defensiv natur; hans posisjonering er intelligent, han leser spillet bra og oftere enn ikke han ganger hans takler til fullkommenhet.Mens han fortsatt skal modnes fysisk, har han utvilsomt de nødvendige egenskapene for å gjøre oppgangen fra italiensk U21-side til seniorlaget, og mens Conte nylig har flyttet seg bort fra tre tilbake, vil en retur til det gamle systemet gi rom for Romagnoli til å line up sammen med Chiellini og Bonucci.Riccardo Saponara: 23, trequartista, Empoli Facebook Twitter Pinterest Riccardo Saponara spiller for Empoli. Foto: Fabio Muzzi / EPA

Se på Riccardo Saponara er beslektet med å oppleve evigvarende bevegelse; han slutter aldri å flytte. Med ballen på føttene, slaloms han; uten det, utforsker han. Foraging for space, fant hans bevegelse seg i en scoring posisjon for Empoli etter 20 minutter av deres sammenstøt med Milan på San Siro i den andre helgen i denne sesongen.Han konverterte stille til å utligne, og hjemmefansene ble igjen igjen for å beklage sin klubbs forvirrende overføringspolitikk de siste tider, for det var denne politikken som så Saponara komme seg bort fra dem.

Saponara fikk få muligheter mens han var i Milano etter å ha kommet fra Empoli i 2013, og i januar i år ble han shunted tilbake til klubben fra hvor han kom. Men selv om han er et offer for Milanos overføringsmarkedsvanskhet, kan Saponara sannelig ikke klage på hvordan ting har vist seg for ham, da hans retur til Toscana har medført en gjenoppblomstring i form.

Tidligere Empoli-leder Maurizio Sarri transmogrified Saponara rolle, bringer ham inn fra vingene for å spille bak to streikere i et 4-3-1-2 system.Saponara har vært på sin glitrende beste i rollen, relishing den kreative lisensen overlevert til ham i et mer sentralt område. Mens det foreløpig ikke er ledige stillinger for Italia i trequartista-rollen, er det få spillere som kunne utføre rollen så vel som Saponara. Italia har manglet mål for sent, og Saponaras nysgjerrige probing og livlige sammenhengende spill kan bare være tonic hvis de noen gang velger å stille opp med en midtfelt diamant. Avslag Zappacosta: 23, vende tilbake, Torino Facebook Twitter Pinterest Davide Zappacosta spiller for Italia mot England i European U21 Championship i sommer. Foto: Peter Powell / EPA

Matteo Darmians sommeroverføring til Manchester United var en avtale som gav mening til alle involverte parter.Torino mottok £ 12,7m, Darmian ble gitt et skudd i Champions League fotball og Manchester United arvet en allsidig og effektiv fullback for hva de anser en svært rimelig pris. Pengene som var involvert var langt mer signifikante for Torino, som spilte litt tid på å reinvestere avgiften i nye spillere for å styrke sin tropp. En av disse spillerne var Davide Zappacosta.

Zappacosta ligner på Darmian på noen måter. Han har høyre fot, spiller først og fremst som en høyresidig fullback eller wingback, og nyter spenningen av bombing fremover. Han kom med il Toro fra Atalanta sammen med Daniele Baselli i en € 10m dobbel deal og deres samtidige signaturer ble straks hevdet som en stjele for Torino.Begge spillerne er tidlig på 20-tallet, begge representerte Italia i sommerens europeiske U21-mesterskap, og begge passer til treneren Giampiero Ventura’s 3-5-2-system.

Som en spiller som tilbrakte litt av sin tid på Atalanta, spilte han på Midtbanens høyrefelle, Zappacosta er godt tilpasset kravene til en mer avansert bred rolle og bør fortsette å utvikle seg godt som høyre vende tilbake i Ventura’s formasjon, galoppere fremover for å ta opp motstandsbackbacks og gi lydovergang. Disse egenskapene ville gjøre ham til en verdifull ressurs for Conte’s Italia også. Enten velger han en 3-5-2 eller en 4-3-3, ønsker Conte sine brede forsvarere å presse frem og støtte angrep. I det tidligere systemet gir de den eneste kilden til bredde, mens de i sistnevnte gjør overlappende løp utover vingene.Zappacostas energi og kjøring gjør ham til en perfekt passform for enten oppsett.

Rate this post